Wij doen mee aan ShoppingTomorrow 2022!

Samen met experts en partners PostNL en Voyado gaan we het thema “Data as fuel for a succesful customer engagement” invulling geven, als onderdeel van het ShoppingTomorrow onderzoeksjaar 2022. Voor wie even gemist heeft wat ShoppingTomorrow is of nog wel wat extra info kan gebruiken, lees dan verder!

Wat is ShoppingTomorrow?

‘ShoppingTomorrow is een jaarlijks onderzoeksprogramma waarin onderzoek wordt gedaan naar de belangrijkste ontwikkelingen binnen de digital commerce,’ aldus de website van ShoppingTomorrow. Verschillende expertgroepen doen onderzoek naar een hot-topic binnen de e-commerce en of digital commerce markt. Ematters doet dit jaar voor het eerst mee, samen met onze partners en experts! 

Onze onderzoeksvraag van ShoppingTomorrow 2022 is….

Samen met onze experts en partners PostNL en VOYADO, houden wij ons bezig met de volgende onderzoeksvraag: ‘Welke data zijn voor jouw organisatie van cruciaal belang en hoe creëer je daarmee relevante engagement met (potentiële) klanten?’

ShoppingTomorrow 2022

Wat gaan we doen?

Onze expertgroep heet “Data as fuel for successful Customer Engagement 2022“. Elke maand komen we samen om verschillende hoofdstukken uit te werken (denk aan: personalisatie, Golden Profile en engagement). Dit is aan de hand van onze onderzoeksvraag, die aan het einde van dit jaar wordt gepresenteerd. De zogeheten ‘bluepapers’ van elk onderzoeksteam worden uiteindelijk gebundeld in het ShoppingTomorrow boek, waarin elk onderzoek te lezen is.

Kwalitatief goede data

Consumenten eisen een persoonlijke ervaring tijdens het shoppen, ongeacht het touchpoint, of het moment waarin ze zich in de customer journey bevinden. De tijd van spray and pray is voorbij. Relevante en persoonlijke customer journeys vereisen een gedifferentieerde aanpak gebaseerd op kwalitatief goede data. Daarbij wil je als retailer snel kunnen schakelen op ontwikkelingen. In de ochtend bedacht, live tijdens de lunch!

Personalisatie = key

De verwachting van de consument wordt steeds hoger. Waar je voorheen ‘weg kwam’ met het versturen van een wekelijkse nieuwsbrief, laten diverse onderzoeken zien dat de consument nu personalisatie verwacht, gemak eist, en zich beweegt op verschillende kanalen (omni-channel). Dit resulteert in heel veel data én zorgt ervoor dat dit ook daadwerkelijk de basis, ook wel brandstof, moet worden van de communicatie.

Je leest het in de blueprints

Ben jij nieuwsgierig naar welke data voor jouw organisatie van cruciaal belang zijn en hoe je daarmee relevante engagement met (potentiële) klanten creëert? Met bijbehorende inzichten van marketingexperts op dit relevante vraagstuk? Lees dan onze blueprints van ShoppingTommorow 2022 aan het einde van dit jaar, en wij helpen jou op weg. 

In de tussentijd op de hoogte blijven van ons onderzoek? Mocht je nog niet aangemeld zijn voor onze nieuwsbrief, dan kan dat hier:

Meer kennis