VU helpt studenten met het kiezen van de perfecte studie

Met behulp van data en Marketing Automation

De klant

VU Amsterdam is een opleidingsinstituut met meer dan 2.600 nieuwe studenten per jaar. VU kwam erachter dat het voor studenten lastig is om de juiste opleiding te kiezen. Binnen het wervingsproces is voorlichting essentieel voor zowel VU als de (toekomstige) student. In deze oriënterende fase zijn beide partijen op zoek naar de perfecte fit!

Uitdagingen

De vraag van VU aan Ematters is om een online systeem te implementeren waarmee VU automatisch persoonlijke en relevante content kan sturen naar de (toekomstige) student. De uitdaging is dat VU een grote hoeveelheid aan opleidingen heeft, elk met haar eigen data structuur en data bronnen. Hoe kunnen we die bronnen verbinden? Zodat je als student relevante informatie ontvangt op het juiste moment.

Onze aanpak

Stap 1 was het organiseren en structureren van de bestaande data. We hebben daarom gezamenlijk de Golden Profile gedefinieerd: welke data heb je nodig om succesvol te zijn met Marketing Automation? Vervolgens is het belangrijk dat data op de juiste manier worden ingezet. Hiervoor hebben we relevante journeys gebouwd in Selligent, zodat VU weinig tot geen handmatig werk meer hoeft te verrichten. Dit hebben we mogen bouwen in het Selligent marketing automation platform.

Resultaten